Pergamon’un Öyküsü
Pergamon ismi bizi M.Ö. 8. yy İzmir’ine götürür, antik zamanın deyişiyle; Mysia. Antik çağlardan beri büyük bir kent olan Pergamon’un öncü olduğu bir alan var; Asklepion yani hastane. İnsan bedeninin diriliği kadar ruhun da iyiliğini gözetildiği Pergamon’da şifahanenin izleri prehistorik döneme kadar dayanmaktadır. Bu merkezde hastalar kültürel yönden desteklenip, kişilerin eski günlerine dönmesi sağlanıyordu. Öyle ki kullanılan en etkili yöntemlerden biri de rüyalardı. Konuklardan (hasta demezlerdi) Pergamon Asklepion’unda kaldıkları günler boyunca rüyalarını takip etmeleri istenirdi. Konuklar kendilerine ayrılan divanlara uzanırlar, müziğin ve kokuların etkisiyle rüyaya dalarlar ve gördükleri rüyaları hekimlere anlatırlardı. Bu rüyalar da onların sağaltımlarına giden en açık yoldu. Pergamon Psikoterapi Merkezi de rüyaların, serbest çağrışımların anahtar olduğu psikanalitik terapi modelini merkeze alarak ilerleyen bir merkez olarak Uzman Klinik Psikolog Mehmet Can Tarakcı tarafından kuruldu. Dünyanın ilk hastanesini kuran Pergamon’un isim öncülüğünü yapan Psikodinamik Psikoterapist Suzan Uğur Girginer’e sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.
Bir çiçekten yetişen insan ve farklılaşan iki hali. Topraktan büyüyen, dünyanın en büyük çiçeğine sahip Rafflesia, diğer adı kadavra çiçeği. Sadece tropik ormanlarında yaşayan, kırk yılda ancak 2-3 kere açan, açtıktan 2 hafta sonra ölen, ceset gibi kokan dünyanın en büyük çiçeğidir kendisi. Yaprakları olmadığı için fotosentez yapamaz, parazit bir bitkidir. İhtiyaç duyduğu besini üzerinde yaşadığı ağaçtan alır. Bu yüzden de uzun süre hayatta kalamaz. Yaydığı katlanılamaz koku esasen neslinin devamını sağlar, tıpkı insanın görmezden geldiği bilinçdışının onu harekete geçirmesi gibi.
Biz Kimiz?
Pergamon Psikoterapi Merkezi psikanalitik, psikodinamik ve varoluşçu terapi modelini benimseyen bir kliniktir. Ergen ve yetişkinlerle dinamik yahut varoluşsal terapi, çocuklar için oyun terapisini bünyemizde barındırıyoruz.
Pazar günleri hariç haftanın altı günü hizmet vermekteyiz